lyckas med din dukning EventTjänster

Moodboard, Tips

Lyckas med din dukning

På stora fester eller mindre middagar så är oftast matbordet det som kommer att vara mittpunkten. Så fort dina gäster är på plats så vill du ge dem en visuell upplevelse genom enbart din dukning. Så hur kan man göra detta? Jo, genom ett par enkla tips som får dig att lyckas med din dukning.

  • Duk. Det första steget är att välja ut en duk till bordet. Här kan en linneduk passa som ett alternativ. Vill du spara inte lite på pengen så är ett tips att köpa lakan istället.
  • Porslin. Därefter välja ut vilket porslin som du vill ha. Vill du ha en mer elegant och avslappnad känsla så är mässingsbestick ett bra alternativ. Leta även efter glas och porslin på secondhand om allt inte måste vara av samma sort – det är otroligt charmigt om du frågar oss!
  • Vaser och lyktor. Använd gärna höga vaser med blommor på bordet och återanvänd gärna genom att spara på gamla glasburkar och använd dessa som lyktor.
  • Blommor och natur. Plocka in naturen i form utav färgsprakande buketter eller mer diskreta kvistar av olika slag. Tänk högt och lågt – det ger ett härligt och lekfullt intryck!
  • Skapa flera nivåer. För att göra din dukning mer lekfull så satsa på höjder av glas, vaser och dekorationer i blandade kontraster.

  • Färgskala. Försök hitta en färgskala att jobba i. Det är mycket lättare att allt flyter ihop då och inte skapar för stora kontraster som kan framstå rörigt.
  • Våga testa! Var kreativ och inte rädd för att testa, det gör inget om det inte blir riktigt som du tänkt dig. Ibland kan det bli både charmigt och personligt.

Vi hoppas att du tyckte om de här enkla tipsen för att få till en fin, charmig och personlig dukning! Trevlig måltid!

Om EventTjänster

Konferens, bröllop eller fest – din samlingsplats för tjänster kopplade till event!
EventTjänster är samlingsplatsen för dig som planerar konferens, bröllop, fest, barnkalas eller andra event. Hos oss hittar du leverantörer inom catering, lokaler, restauranger, foto/film, underhållning, föreläsare, dekoration, boende, ljus/ljud och andra som du kan behöva hjälp av i din eventplanering. Dessutom erbjuder EventTjänster gratis eventplanering så att du kan fokusera på annat!  Vi på EventTjänster har lång erfarenhet av eventplanering och hjälper dig gärna att boka din konferens, kick off, företagsaktivitet, bröllop, fest eller barnkalas. Hos oss hittar du leverantörer i hela Sverige.