halloween dukning

Moodboard

Dukning till Halloween

Buuuuuus eller godis?

Halloween närmar sig med stormsteg och har blivit en allt större högtid även här för oss i Sverige. Halloween är en Keltisk gammal högtid som inträffade den 31 oktober varje år när skördetiden var slut och vintern tog vid, men det var också de dödas dag.
För att skrämma bort alla döda själar klädde man ut sig och bar läskiga masker – då skulle nämligen de döda tro att man var en av dem.

Under 1800-talet kom högtiden till USA i samband med att den irländska befolkningen emigrerade dit under svälten. USA satte sin egen prägel på Halloween; Barnen började klä ut sig och ringde på husen för att fråga om bus eller godis. På grund av bristen på kålrötter (som man skurit ut ansikten på tidigare) så bytte man ut dessa mot pumpor och ställde på trappen utanför sitt hus. På så sätt visste barnen att det var okej att ringa på dörren där.

Vi älskar Halloween och tycker att det är en högtid där det verkligen uppmuntras till att använda fantasin och där endast den sätter gränserna. För att inspirera lite extra till middagsbordet kommer här dekorationer som vi själva tycker om och hoppas ni gör desamma!

Om EventTjänster

Konferens, bröllop eller fest – din samlingsplats för tjänster kopplade till event!
EventTjänster är samlingsplatsen för dig som planerar konferens, bröllop, fest, barnkalas eller andra event. Hos oss hittar du leverantörer inom catering, lokaler, restauranger, foto/film, underhållning, föreläsare, dekoration, boende, ljus/ljud och andra som du kan behöva hjälp av i din eventplanering. Dessutom erbjuder EventTjänster gratis eventplanering så att du kan fokusera på annat!  Vi på EventTjänster har lång erfarenhet av eventplanering och hjälper dig gärna att boka din konferens, kick off, företagsaktivitet, bröllop, fest eller barnkalas. Hos oss hittar du leverantörer i hela Sverige.