Maten vi lagar i höst! Allt från risotto till grytor och äppelpaj.

Artiklar, Tips

Maten vi lagar i höst!

I takt med att temperaturen successivt sjunker och lövens gröna nyanser övergår i en mångfald  av varma toner i guld och rött, vaknar en oemotståndlig längtan och aptit för köksaktiviteter. Hösten är den tiden på året när våra kulinariska önskningar skiftar mot hjärtliga långkok, smakrika grytor och krämiga risottos, gärna med egenplockad svamp som pricken över i.

Därför vill vi tipsa om de allra bästa och trevligaste recepten som vi tycker att ni ska laga i höst, som passar vardagens stress men också festliga middagar.

Pumpasoppa. Hösten är förknippad med pumpor, och en krämig pumpasoppa är både värmande och läcker.

Maten vi lagar i höst, pumpasoppa
(Bild lånad från Elle mat & vin)

Svamprisotto. Svamp är i säsong på hösten. En krämig risotto med svamp som du kanske plockat själv och parmesan är en elegant rätt.

(Bild lånad från Tasteline.se)

Kycklingryta med rotfrukter. Använd säsongens rotfrukter som morötter, palsternacka och rotselleri för att laga en näringsrik och smakfull kycklinggryta.


(Bild lånad från arla.se)

Boeuf Bourguignon. Boeuf Bourguignonen en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner, är det perfekta långkoket för att samla vänner och familj kring matbordet.

(Bild lånad från arla.se)

Äppelpaj. Självklart avslutar vi med att rekommendera höstens utsökta dessert och fikafavorit. Med äppelsäsongen i full blom är en äppelpaj med kanel och vaniljsås en oslagbar klassiker.

(Bild lånad från receptfavrotier.se)

Om EventTjänster

Konferens, bröllop eller fest – din samlingsplats för tjänster kopplade till event!
EventTjänster är samlingsplatsen för dig som planerar konferens, bröllop, fest, barnkalas eller andra event. Hos oss hittar du leverantörer inom catering, lokaler, restauranger, foto/film, underhållning, föreläsare, dekoration, boende, ljus/ljud och andra som du kan behöva hjälp av i din eventplanering. Dessutom erbjuder EventTjänster gratis eventplanering så att du kan fokusera på annat!  Vi på EventTjänster har lång erfarenhet av eventplanering och hjälper dig gärna att boka din konferens, kick off, företagsaktivitet, bröllop, fest eller barnkalas. Hos oss hittar du leverantörer i hela Sverige.