VerdeVerde Travel – den gröna guiden

Aktiviteter och stadsvandringar

EventTjänster

Populärhistoriska upplevelser med storytelling

VerdeVerde Travel - den gröna guiden drivs av Stefan Maurbakken, populärhistoriker och guide i Stockholm, Uppsala och Västerås. Stefans signum är levande beskrivningar och förklaringar av historia och intressanta levnadsöden. Vi är en arrangör av stadsvandringar med mat-, natur- och kultur som tema. Vi erbjuder både publika och privata aktiviteter samt skräddarsydda upplevelser. Vi kan komma till dig för en föreläsning. Vi kan arrangera en stadsvandring i dina kvarter eller vid ditt kontor. Du kan delta i guidade skogsbad ledd av en utbildad Friskvårdsguide. Skogsbad är en metod för att minska stressen, forskning har visat att effekten är mätbar i flera dagar.

Barnängens barn och baracker

En stadsvandring bland Barnängens barn och baracker på Södermalm. Följ med på denna stadsvandring för att slippa leta dig fram på egen hand och för att upptäcka nya spännande miljöer.

Du ser miljöer där arbetarna färgade, tvättade, kardade och spann karolinernas uniformer.

Du hör om uppfostringsanstaltens flickor och den omtalade Faggens krog. I Vita bergen drev Elsa Borg ett missionsarbete för samhällets fattiga.

Stadsvandringen avslutas i höjd med Sofiakyrkan. Med många bilder från förr.

Boka stadsvandringen vid Barnängen för att uppleva ett av de vackraste kvarteren på Södermalm.

Färgargården

Du ser miljöer där arbetarna färgade, tvättade, kardade, spann karolinernas uniformer. Många bodde på verkstan.

Uppfostringsanstalten

Lyssna till berättelsen om den stränga skollärarinnan Olivia Åberg som visar oss runt....

Vita bergens drottning

Tillsammans med sina bibelkvinnor hade Elsa Borg flyttat till ett av stadens mest beryktade slumområden...

Aktiviteter

Skicka förfrågan

Region

Stockholm, Uppsala, Västerås

Prisklasser

$$

VerdeVerde Travel - den gröna guiden drivs av Stefan Maurbakken, populärhistoriker och guide i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Vi är en arrangör av stadsvandringar med mat-, natur- och kultur som tema. Vi erbjuder både publika och privata aktiviteter samt skräddarsydda upplevelser. Vi kan komma till dig för en föreläsning. Vi kan arrangera en stadsvandring i dina kvarter eller vid ditt kontor. Du kan delta i guidade skogsbad ledd av en utbildad Friskvårdsguide. Skogsbad är en metod för att minska stressen, forskning har visat att effekten är mätbar i flera dagar.