Saya Sushi

Populär sushi med bästa kvalité i Stockholm

EventTjänster

Om Saya Sushi - ett familjeföretag

Saya Sushi är ett familjeföretag som startade 2012 då vi slog upp dörrarna i Hötorgets tunnelbanestation. Vi flyttade sedan vidare till Malmskillnadsgatan och är nu placerade på Linnégatan 31 på Östermalm i Stockholm, en stenkast från Östermalmstorg och saluhallens matvimmel. December 2019 öppnade vi vår andra restaurang, på Olofsgatan 6, intill Hötorget, mitt i city. Här serverar vi de godaste rätterna från den asiatiska matkulturen.

När grundaren och ägaren Tumenzaya Rydlund kom från Mongoliet till Sverige kändes det självklart att öppna en sushirestaurang. I Ulaanbaatar arbetade Tumenzaya som servitris och har alltid varit intresserad av hälsa och träning. Så när hon kom till Stockholm var steget in i restaurangbranschen inte så långt bort. Det var viktigt, säger Tumenzaya, att få erbjuda Stockholmarna bra mat till ett bra pris. När jag först kom till Sverige upplevde jag att sushi var dyrt och att den ofta serverades med stora risklumpar. Hos Saya Sushi har vi bara lite ris och istället en större bit lax, avokado eller annan topping. Det ska kännas hälsosamt och fräscht att äta hos oss.

Mat

Skicka förfrågan

Region

Stockholm

Prisklasser

$

Kategori

Catering

Populär sushi med bästa kvalité i Stockholm

Catering

Stockholms bästa sushi? Testa själv!
Att tillåta sig att njuta är en förutsättning för att lyckas med en hälsosam livsstil. Det går att göra bra och nyttiga val även utanför hemmet. Här är våra bästa tips!

Sashimi – rå fisk utan ris mättar och ger dig nyttiga fetter.
Lax eller tonfisksallad – fisk och grönt, så fräscht!
Poké bowl – välj bort riset, eller byt ut det till svart ris.
Maki utan ris – när du vill ha sushi, men ändå inte äta ris.

Saya Sushi strävar efter att laga mat med de bästa råvarorna och arbetar ständigt med att hitta hållbara alternativ. Vi erbjuder både vegetariska och veganska alternativ.
Familjeägda Saya Sushi hittar du på Linnégatan 31, Östermalmstorg och Olofsgatan 6, Hötorget.