Garveriet Mat & Möten

EventTjänster

En plats för omställning

Restaurang/Bageri/Konferens/Matstudio

Restaurang/Konferens/Kurser

MAT PÅ GARVERIET
Maten vi äter påverkar landskapen omkring oss. Den vetskapen medför ett stort ansvar.
Vårt mathantverk – vår gastronomi har sin bas i det lokala, det vi har runt knuten här och nu. Vi inspireras av de svenska landskapen, de vilda och de odlade, och väljer råvaror som blir särskilt utsökta i vår del av världen.

KONFERENS PÅ GARVERIET
På Garveriet finns förutsättningarna för unika möten, mässor, event och kurser i en spännande industriell kulturmiljö med skogen och Säveåns Naturreservat och Gotaleden som närmsta grannar. Här får du en upplevelse utöver det vanliga, där hela verksamheten kring mat och dryck bygger på närproducerat och småskaligt med hållbarhet i fokus. Säsongen och de närodlade produkterna bestämmer vad som serveras på tallriken. Vi har tio flexibla mötesrum för både större och mindre grupper – för såväl konferenser som fester med plats för upp till 250 personer i samma sällskap.
Genom en konferens på Garveriet blir mötet effektivt och behöver inte ta mer än en vanlig arbetsdag i anspråk. Oftast räcker det att bara byta miljö för att öppna upp för nya tankar och kreativa idéer. Och när dagen är slut kan du somna gott hemma i din egen säng.

KUNSKAP KRING MAT OCH HÅLLBARHET
Det sägs att nyfikenhet är lärandets ursprung. På Garveriet är vi nyfikna och fulla av upptäckarglädje. Vi funderar mycket på hur vi ska kunna bidra till en hållbar matproduktion både idag och i framtiden. Vi gör inte anspråk på att ha svaren men vi vill och vågar ställa frågorna. Och vi vill lära oss mer om vad som krävs för att kunna lämna över en frisk jord och rent vatten till kommande generationer. Våra kurser är öppna för både privatpersoner och företag/grupper. På dem kan du lära dig mer om matlagning, att baka, konservera, fermentera och mycket mer. Välj bland ett urval av våra kurser där du både fördjupar dig inom en rad olika områden samtidigt som du förhöjer matglädjen och ökar din egen kunskap.

Aktiviteter

Skicka förfrågan

Region

Göteborg

Prisklasser

$$

KUNSKAP KRING MAT OCH HÅLLBARHET

Det sägs att nyfikenhet är lärandets ursprung. På Garveriet är vi nyfikna och fulla av upptäckarglädje. Vi funderar mycket på hur vi ska kunna bidra till en hållbar matproduktion både idag och i framtiden. Vi gör inte anspråk på att ha svaren men vi vill och vågar ställa frågorna. Och vi vill lära oss mer om vad som krävs för att kunna lämna över en frisk jord och rent vatten till kommande generationer. Våra kurser är öppna för både privatpersoner och företag/grupper. På dem kan du lära dig mer om matlagning, att baka, konservera, fermentera och mycket mer. Välj bland ett urval av våra kurser där du både fördjupar dig inom en rad olika områden samtidigt som du förhöjer matglädjen och ökar din egen kunskap.

VED, ELD OCH SURDEG – MATHANTVERK I VÅR VEDELDADE STENUGN

Vill ni testa på och lära mer om bakning och matlagning med kulturspannmål och surdeg? Och bryta en bit bröd i trevligt sällskap? Då är vårt koncept Ved, eld och surdeg valet för er. På Garveriet har vi en stor vedeldad stenugn som står och brinner året om. Det är en speciell sak det. Våra bagare skapar ett fantastiskt mathantverk i den stora ugnen, varje dag. Med hjälp av kulturspannmål, surdegar och rejäl värme i ugnen får de fram godsaker i alla möjliga former.
Tillsammans med vår duktiga personal får ni möjlighet att testa på hur det är att arbeta i ett riktigt hantverksbageri.

Under tillfället får ni prova att:

Sätta en surdeg
Baka bröd och knäckebröd
Göra en pizza på Garveriets vis
Baka någon sötsak

Tillfället avslutas med att vi dukar upp till en härlig pizzafest, som avslutas med något sött
Tid: Tillfället tar ungefär 4 timmar

I detta ingår:
Pizza och efterrätt
Recept
En påse med bröd, knäckebröd och surdeg att ta med hem

Tema: Välj ett av våra säsongsbaserade teman som du finner lägre ner på sidan

Lämpligt antal deltagare: 10-30
Pris: 990kr/Person inkl.moms

MAT OCH KUNSKAP

Är ni sugna på att lära mer om mat och hållbarhet, både praktiskt och teoretiskt?
Då är vårt koncept Mat och Kunskap valet för er. Under ett fullspäckat tillfälle är ni med våra kockar i köket och skapar en festmåltid enligt Garveriets matfilosofi och det tema ni önskar (se våra teman). Matlagningen varvas med prat om hur vår gastronomi – matens samband med vår kultur, hänger ihop med olika typer av hållbarhetsfrågor. Detta är tillfället för er som vi få inblick i hur det fungerar i ett professionellt kök och samtidigt få lite kunskap om mat ur olika hållbarhetsperspektiv, både i det lilla och i det stora.

Tid: Tillfället tar ungefär 5 timmar

I detta ingår:
3 rätters middag
Recept
Liten gåva från vårt skafferi

Tema: Välj ett av våra säsongsbaserade teman som du finner lägre ner på sidan

Lämpligt antal deltagare: 10-20
Pris: 2000kr/Person inkl.moms

MAT OCH HÄNG

Vill ni få inblick i Garveriets gastronomiska värld, och samtidigt luta er tillbaka och njuta av samvaron i ert sällskap? Då är vårt koncept Mat och Häng rätt för er.
Tillsammans med våra kockar är ert sällskap med och skapar en festmåltid enligt Garveriets matfilosofi och det tema ni önskar (se våra teman). Ni får vara med och tillreda utvalda delar av middagen för att senare slå er ner till bords och få den serverad av personalen på plats. Ett avslappnat och roligt sätt att umgås i köket över en bit mat!

Tid: Tillfället tar ungefär 3 timmar

I detta ingår:
Välkomstskål och tilltugg
3 rätters middag
Recept
Liten gåva från vårt skafferi

Tema: Välj ett av våra säsongsbaserade teman som du finner lägre ner på sidan

Lämpligt antal deltagare: 10-20
Pris: 1250kr/Person inkl.moms

Lokaler

Skicka förfrågan

Region

Göteborg

Prisklasser

$

På Garveriet finns förutsättningarna för unika möten, mässor, event och kurser i en spännande industriell kulturmiljö med skogen och Säveåns Naturreservat och Gotaleden som närmsta grannar. Här får du en upplevelse utöver det vanliga, där hela verksamheten kring mat och dryck bygger på närproducerat och småskaligt med hållbarhet i fokus. Säsongen och de närodlade produkterna bestämmer vad som serveras på tallriken. Vi har tio flexibla mötesrum för både större och mindre grupper – för såväl konferenser som fester med plats för upp till 250 personer i samma sällskap.
Genom en konferens på Garveriet blir mötet effektivt och behöver inte ta mer än en vanlig arbetsdag i anspråk. Oftast räcker det att bara byta miljö för att öppna upp för nya tankar och kreativa idéer. Och när dagen är slut kan du somna gott hemma i din egen säng.

KRYDDA KONFERENSEN MED VÅRA UNIKA TILLVAL
I samband med ert möte erbjuder vi matlagningsaktiviteter, provsmakningar och inspirerande föreläsningar både inomhus och utomhus. Allt på temat Innovativ hållbarhet!

HELDAGSKONFERENS

Det här är konferenspaketet för er som vill få uppleva Garveriet till fullo. En perfekt paketerad konferens i all sin enkelhet men med tillräckligt utrymme för ny kunskap, gemenskap och värdefulla samtal.

Vad ingår:
- Förmiddagsfika med nybakade surdegsfrallor från vår vedeldade stenugn
- Lunch där mathantverket och smaken är i fokus, tillagad på råvaror i säsong från våra lokala producenter
- Eftermiddagsfika med kaka från Garveriets bageri
- Specialkaffe från da Matteo och närproducerade konferenssnacks
- Ljud & bild, konferensblock & pennor, fri WiFi
- Gratis parkering och endast 5 minuters promenad från pendeltågsstationen

HALVDAGSKONFERENS

Oavsett om ni väljer att använda morgontimmarna för ett möte medan hjärnan är pigg och utvilad och avsluta dagen på kontoret eller göra tvärtom – börja på jobbet och komma till oss efter – så har vi paket som inkluderar lunch, effektiv mötestid och fika däremellan. Ni väljer själva vilket som passar er bäst.

Vad ingår:
- Konferenslokal eller mötesrum efter era behov
- Förmiddags-/Eftermiddagsfika med något gott från bageriet.
- Lunch på säsongens råvaror med sallad, vedugnsbakat surdegsbröd, varmrätt, kaffe & kaka
- Egenproducerade konferenssnacks, kaffe och vatten

Restaurang

Skicka förfrågan

Region

Göteborg

Prisklasser

$$

Maten vi äter påverkar landskapen omkring oss. Den vetskapen medför ett stort ansvar.
Vårt mathantverk – vår gastronomi har sin bas i det lokala, det vi har runt knuten här och nu. Vi inspireras av de svenska landskapen, de vilda och de odlade, och väljer råvaror som blir särskilt utsökta i vår del av världen.